Bătrânii care nu au timp

mosnegi
Sunt aşa de ocupaţi încât n-au timp să fie respectuoşi, politicoşi, civilizaţi, cerebrali şi respectabili. Acei bătrâni de care te împiedici în tramvai dimineaţa când mergi la muncă sau la şcoală. Că ei nu pot circula cu RATP-ul după ora 9, musai la 7:30. Că nu au timp. Bătrânii pe care-i vezi pe la uşile medicilor de familie şi care nu ar lăsa să intre nimeni în faţa lor cum ar fi o gravidă, sau o mamă cu un copil mic în braţe care plânge. Păi, dacă n-au timp.

Acei bătrâni care se duc la bancă să plătească o factură fix în pauza ta de masă, când renunţi la gustare pentru a plăti o datorie. Bătrânii care țipă de la balcoane să se joace copiii în liniște, sau cei care bat covoare în timpul amiezii când cei mici dorm. Tot pentru că n-au timp.
Acei bătrâni care se uită la cracii fetelor care intră să viziteze o mănăstire și le fac observație că nu știu ce maică a domnului nu agreează pantalonii scurți.
Acestor bătrâni vreau să le spun că menirea lor pe acest pământ este să moară. Sincer, dacă nu au decât răutate în suflet şi nu le pasă decât de ei, doar de ei, atunci ce rol mai au. Atât le-a mai rămas. Au îmbătrânit degeaba și nu merită nici cel mai mic respect, dar să se grăbească în continuare pentru că vor avea curând timp…o eternitate.

Urăsc şi mă dezgustă în special acei bătrâni care fac gălăgie că ei stau de mult la rând şi cum îşi permite o gravidă în luna a opta sau o mamă cu un copil plângând în braţe să li se bage în faţă. Şi fac scandal, se împing, împing femeia şi o ţin la rând. Sunteţi pensionari băăă!! Aveţi tot timpul din lume, dar nu aveţi deloc bun simţ! Mi-e ruşine cu voi, dar să ştiţi că pot fi şi eu mult mai nesimţit cu voi dacă mă provocaţi. Dar mergeţi la biserici şi pupaţi pereţii, mâna popii, beţi vin cu linguriţa (recuperaţi cu sticla acasă), staţi în genunchi, mai aţipiţi din când în când, mergeţi la înviere şi dormiţi cu lumânarea aprinsă în mână, treziţi-vă la finalul slujbei, spuneţi adevărat a înviat, mergeţi acasă băgaţi carne şi băutură, apoi la spital, internaţi-vă, externaţi-vă şi hrăniţi-vă cu pastile până la final. Şi gata, felicitări sunteţi oameni de seamă ai societăţii. Dezgustătorilor!

Sursa foto.

(Visited 469 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Bătrânii care nu au timp

 1. 0
  3

  Sincer, nu știu cum de scrii articole, și, pe câți din noi, cei”respectoși” sau nu, mi-ar interesa ce urăști”tu” 🙂 Atât de slab, încât nici nu te-ai intitulat. La mai mare, pe plan de documentare și de a fi om adevărat! Marcela

  1
  (Visited 469 times, 1 visits today)
 2. 1
  0

  subscriu. eu mor cand te ridică babele din RATB. ea merge doar 3 statii si e plecata de 15 minute de acasa, iar tu ai 9 ore de munca si 15 statii pana la destinatie.

  dar tu esti tanarul ala nerespectuos si nesimtit. DADA

  0
  (Visited 469 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *