Automatele de cafea nu sunt pentru copii

Sunt destui părinți care consideră că e ok să bea și copilul o ciocolată caldă sau un ceai, ori o cafea cu lapte de la automat. Am văzut asta în timp ce așteptam la frizerie, la primărie, poliție sau oriunde se găsesc astfel de aparate.
Părintele își ia o cafea, iar copilului, care nu are mai mult de 9-10 ani îi ia o ciocolată. Că doar e dulce, caldă și gustoasă. La fel ca o tabletă de ciocolată, doar că e lichidă.

Hmm…nu aș zice chiar așa, personal nu sunt de acord.
În primul rând, așa zisa ciocolată hot, este plină de chimicale și zahăr. Luați din comerț un plic din acela de ciocolată praf și citiți ingredinetele. E plină de E-uri, comparativ cu tableta care are mult mai puține prostii în ea.
La fel și ceaiul de la automat. Este din acela solubil, plin de chimicale.
De cafeaua cu lapte nu mai zic, pentru că un copil nu ar trebui să bea cafea de nici un fel, chiar dacă e slabă. Nici cappuccino, o licoare grețoasă și nocivă.

În al doilea rând, unui puști de 8-9 ani nu îi stă bine cu un pahar de plastic în mână, din care se vede un lichid maro aburind. Chiar dacă e ciocolată sau ceai.
De ce nu ar bea și o bere fără alcool, că doar nu e nocivă. Sau să tragă un fum dintr-o țigară electronică.

Sunt lucruri pe care un copil nu ar trebui să le încerce. Chiar de n-are alcool, tutun sau cofeină, sunt pentru adulți. Punct!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *