Asociaţia de proprietari îşi bate joc

Afis bloc
Azi, când am venit de la seriviciu şi am ajuns în faţa blocului, pe uşa de la intrare era un anunţ scris la calculator şi ştampilat de Asociaţia de proprietari, dar nesemnat. Oricum, chiar şi fără ştampilă, în micul meu oraş de provincie, atunci când se afişează ceva la intrarea în bloc trebuie luat în seamă. Normal că afişele nu mă anunţă că am câştigat ceva, sau că se va face vreo investiţie, ori că a luat Asociaţia iniţiativă sau a gândit un proiect care să ajute locatarii. Nu, tot timpul, afişele de la intarea în bloc anunţă sistarea apei, ori a gazului sau a curentului. Chiar şi aşa, ştiind despre ce era vorba, de fiecare dată când văd de la depărtare o hârie mică albă lipită pe uşa neagră, de metal a blocului meu, am emoţii. Doar ştiu la ce să mă aştept, chiar nu înţeleg aceste emoţii.

Azi, anunţul ne avertiza că Apavital, unicul nostru furnizor de apă la robinete, sistează furnizarea apei pe motiv că 5 (cinci) apartamente, din 19 ale blocului, au datorii. Celorlaţi 14, le-au fost cerute scuze de eventualul disconfort provocat.

Măi să fie, adică, dacă, majoritatea e cu plata la zi şi 5 cretini, care nu sunt chiar săraci, au restanţe în medie de 500 lei, trebuie să nu mai dea apă la tot blocul. Ce contează 14 fraieri familii responsabile şi oneste, mai importante sunt cele 5 datornice. Toţi pentru unul, unul nici pentru el!

Suntem o ţară foartea respectoasă, după cum văd, ne cerem scuze că ne pasă de voi. De fapt scuzele sunt la mişto, aşa praf în ochi ca să vadă prostimea că la cineva îi pasă. Alooo, dacă într-adevăr îi păsa cuiva de aceste 14 familii idioate cu plata la zi ar fi reformulat anunţul sub eventuala formă: Respectăm apartamentele cu plata la zi, fără penalităţi, iar celelalte 5 vor fi executate silit în data de x ale lunii. Pariu fac, că în mai puţin de 2 zile tot blocul avea plata la zi, dacă nu şi în avans pe câteva luni.

Dar e mai simplu să nu le pese, atunci când sunt mai mulţi proşti, decât şmecheri.
Dacă am învăţat ceva din viaţa asta din România, este că, cel ce e cinstit, munceşte, învaţă, e educat şi cu bun simţ, dar nu e şmecher şi cu mult tupeu şi pile, trăieşte degeaba în acest jeg de stat. Nu numai că-i sunt încălcate drepturile, dar nu-i sunt respectate valorile, cu toate că se conformează întocmai cerinţelor statului în care trăieşte. Dacă este şmecher, ştie să fenteze, dă ceva şpăgi, pupă-n cur pe e atent cu cine trebuie, n-are şcoală, bun simţ şi responsabilitate, ajunge sus, poate chiar şef.

Domnilor de la Apavital şi de la Asociaţia de proprietari Ştefan cel Mare din Tg. Frumos de care aparţin, nu dau doi bani pe scuzele voastre şi vă consider nişte incapabili, profitori şi HOŢI. Voi să mă scuzaţi că sunt cu plata la zi, că mă costă metrul cub de apă 7 lei, că îmi plouă în casă, fiind la ultimul etaj, deşi v-am spus şi v-a durut în cur cot, că suport beţivii şi beţivele care “fac curat” o dată pe lună pe casa scării, că trebuie să arunc gunoiul de la doi metri de tomberon din cauza câinilor, că centrala mea mai are puţin şi cedează datorită presiunii scăzute cu care furnizaţi apa, că după ora 10-11 seara nu pot face duş pentru că ori sistaţi apa, ori are aceeaşi presiune cu care face pipi un melc. Vă rog să mă scuzaţi că sunt un client responsabil şi vă respect tarifele, serviciile şi termenele de plată.
Apropos Apavital, când mai aveţi vreo defecţiune, că parcă nu sunt obişnuit să nu fie sistată apa cel puţin odată la două săptămâni?

(Visited 350 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Asociaţia de proprietari îşi bate joc

  • 0
   0

   Traiul la bloc, include, din pacate, o asociatie, care mai mult incurca decat descurca.

   0
   (Visited 350 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *