Amnistia şi graţierea mamii ei de treabă


Niciodată nu mi-a plăcut omul parşiv, care ţi-e prieten când ai bani sau ţigări. Omul care se bucură când îi dai, dar se supără când îi spui adevărul. Omul care îmi cere ajutorul, iar după ce s-a văzut cu sacii în căruţă, uită şi cum mă cheamă. Omul care vorbeşte urât, de faţă cu tine, despre alţii. De acest gen de om încerc să mă feresc pe cât pot.

Aşa şi cu politica asta şi partidele noastre avide de putere peste noapte. Votaţi-ne că vă dăm, facem, dregem.

În campania electorală, toţi candidaţii stăteau de vorbă, ascultau, strângeau în braţe şi pupau şi pe cel mai răpănos boschetar. Un vot contează cu orice preţ. Vocea poporului atunci e auzită. Se fac băi de mulţime, concerte, artificii etc.
Chiar, aseară de ce nu a ieşit nimeni la o baie…cu mulţimea.

Treaba asta cu amnistia şi graţierea o vedeam bună doar dacă era trecută şi în promisiunile electorale. Dar nu am auzit de ea până după alegeri. De atunci e prioritatea numărul 1.

Lumea iese în stradă, ziua, noaptea, duminica ca să arate că nu e de acord. Altfel cum să procedeze?
Un guvern, dacă are bun simţ, onoare şi respect faţă de cetăţeni, îi ascultă şi după alegeri.
Lumea a fost de acord cu noi, ne-au votat şi ne-au pus în fruntea ţării să luăm cele mai bune decizii. Noi, aleşii, care acum formăm guvernul, am zis să adoptăm amnistia şi graţierea. Alegătorii noştri nu sunt de acord. Avem argumente să le arătăm că se înşeală? Nu prea. Atunci, ori renunţăm la idee, ori o facem pe furiş, noaptea când idioţii ce au votat dorm. Asta dacă suntem un guvern laş şi trădător. Dacă ai sânge în instalaţie, ieşi la balconul palatului şi strigi: Am greşit, mulţumim că ne-aţi deschis ochii. Ne întoarcem la treabă!

Unii, foarte puţini, susţin că de fapt ordonanţa se referă la altceva nu la graţierea parlamentarilor. Că CEDO ne amendează drastic dacă nu mai aerisim din puşcării. Ordonanţa se referă şi la altceva, e adevărat, doar că implică şi graţierea marilor corupţi politici, ceea ce poporul nu acceptă.
Nu am văzut sau auzit să iasă un oficial al guvernului, la tv sau pe facebook, cu documentul de la CEDO, să explice clar să înţeleagă tot votantul de ce e imperios necesară această ordonanţă.

Oamenii ce protestează nu sunt toți proşti. Le dau dreptate. Pentru că nimeni nu le explică, ies în stradă. Probabil nu este nimic de explicat, de asta, mai nou, se lucrează noaptea la legi şi ordonanțe.

Cel mai probabil, ordonanța se va pune în aplicare, spiritele se calmează, iar viața merge mai departe ca şi până acum.
Nu suntem un popor al schimbărilor, ne place conservatorismul şi trăim adesea tradițional. Ori, tradițional, mai înseamnă şi lucruri ca cele de acum două nopți.

Sursa foto

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *