Afaceri în orașe mici


Locuiesc într-un oraș mic, de aproximativ 13000 de locuitori. E frumos, relativ curat, liniștit, aerisit, mult mai fain ca un oraș mare unde nu ai loc să îți parchezi mașina. Aici nu e cazul.

Se și inveștește, se fac magazine, ferme, firme de IT, taxi, service Pc etc. Un oraș mic, concentrat cu de toate. Ba am auzit că se face și un Carrefour. Foarte tare, oameni curajoși, cu bani și viziuni investesc ca să dezvolte acest orășel numit Tg. Frumos.

De vreun an s-a deschis aproape de blocul meu, o pizzerie. Modernă, curată, cu prețuri ok și chelnerițe tinere și frumoase. Mereu miroase a proaspăt înăuntru, la baie e mai curat ca în orice spital din România, servirea e ireproșabilă, prețurile foarte bune, mâncarea asemenea și totuși nu sunt destui clienți. Unde mai pui că fac și livrări la domiciliu.

În seara asta, vineri la orele 20:30, am comandat telefonic o pizza și dacă stau la 2 pași, am preferat să o iau personal. În zece minute a fost gata, fetele zâmbeau, erau foarte politicoase și mi-au luat doar 21 lei pentru o pizza mare cu sos și ambalaj.

În pizzerie era gol. Pe terasa de afară la fel. NIMENI!
Într-un oraș mare, cum ar fi Iașul nu cred că se întâmplă asta. Are altă putere economică.
De asta zic, ca să investești bani mulți într-o afacere în Tg Frumos îți trebuie curaj. Orașul e mic, puterea de cumpărare e mică, de aici și clienții puțini.
Nu așa se întâmplă la supermarket când vezi coșurile pline cu ariel, lenor, parizer și suc la 1 leu 2 litri.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *