#5 Jurnal de vacanţă – Costineşti 2013

Azi a fost ultima zi a sejurului de la Costineşti şi abia acum m-am aşezat la laptop să scriu câteva rânduri ce vor reprezenta întâmplările acestei zile. Ca de fiecare dată, ultimea zi a fost cea mai faină, atât din punct de vedere al vremii cât şi al activităţilor efectuate. Soarele parcă a strălucit cu mai multă putere, parcă să ne convingă să mai rămânem câteva zile, însă, din păcate, planurile lui nu coincid cu ale noastre.

Azi ne-am bronzat cât n-am făcut-o toată această săptămână şi am fost doar în prima parte a zilei la plajă. Nu am mai văzut aşa aglomeraţie pe litoral ca azi, era plaja ocupată aproximativ 80-90% din suprafaţa ei.

După-amiaza am rezervat-o plimbării şi am făcut asta de pe la 5 până acum la 10. Am mers de astă dată în capătul celălalt al falezei, dinspre hotel Forum. Nu e mnare diferenţă, aceeaşi plajă pângărită de gunoaie după o zi întregă în care şi-a servit turiştii. Pe dinafară hotelurile Forum şi Azur arată ca atunci când au fost construite, nu ştiu cum sunt înăuntru, dar bănuiesc că spiritul conservator al patronilor de acum încă bântuie. Am căutat scoici, am făcut zeci de poze, am văzut lansări de lampioane, am primit flyere în care eram invitat la un show erotic deşi eram cu copilul de mână, am băut bere, am avut curajul să mai încercăm mâncarea dintr-un restaurant şi nu ne-a părut rău de astă dată. Multă lume, foarte mulţi tineri, multă veselie, gălăgie, zgomot, comercianţi, chinezării etc etc. Am luat un magnet pentru a-mi îmbogăţi colecţia de pe frigider şi am venit în cameră.

Mâine dimineaţă facem bagajele şi plecăm cu speranţa că vom revedea marea şi la anul. Litoralul e frumos, păcat de oamenii care-şi bat joc de el. În această seară am făcut multe poze plajei fără turişi dar cu multe, foarte multe gunoaie. De fapt, ce am văzut eu pe plajă în seara asta nu erau gunoaie, erau produse ale unor gunoaie.

Ne mai scriem de la 500 km depărtare de mare de acum. Pa pa!

(Visited 53 times, 1 visits today)

2 thoughts on “#5 Jurnal de vacanţă – Costineşti 2013

 1. 0
  0

  Daca as fi stiut din timp ca ajungi la Costinesti, te-as fi rugat sa imi trimiti o vedere. Colectionez… :))))
  Poate ca ar trebui sa mutam pe plaje paznicii care au impanzit toate colturile tarii, sa ii ia de urechi pe cei care arunca gunoaie pe unde le vine.

  0
  (Visited 53 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Cu cea mai mare placere iti trimiteam o vedere. Chiar am vazut un stand cu asa ceva, dar mi s-au parut…depasite. Cat despre gunoaie…no comment!

  0
  (Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *