2 vs 13

În micul orăşel de provincie unde locuiesc, s-a deschis zilele acestea un părculeţ pentru copii. Micuţ, nou, cu un tobogan multiplu, balansoare, căluţi etc, parcul este un loc de distracţie maximă pentru copii. A fost amenajată şi o toaletă care m-a îgrozit când am trecut pe lânga uşa deschisă şi mai mult ca sigur n-a fost folosită de un copil. Copii de toate vârstele, sar, ţipă, râd şi se bucură.

Pe gardul părculeţului scrie mare şi clar faptul că jucăriile existente sunt destinate copiilor între 2 şi 13 ani. Oare nu e cam mare limita superioară de vârstă pentru vremurile noastre? Copiii la 13 ani din zilele noastre nu mai sunt la fel ca cei de acum 50-100 ani în urmă. La 13 ani deja se uită după fete/băieţi, unii fac sex, se uită în reviste pentru adulţi, înjură, beau sau fumează. Ori, aceste activităţi parcă n-au nimic în comun cu datul pe tobogan alături de un copil de 2-3 ani. Ăla de 13 ani e lung cât toboganul, urcă repede pe scări, are vreo 40 de kile, comparativ cu cel de 2 ani ce n-are mai mult de 75-80 cm, merge încet, plânge şi nu cântăreşte mai mult de 10-11 kg.

Eu aşa văd lucrurile, voi?

(Visited 32 times, 1 visits today)

2 thoughts on “2 vs 13

 1. 0
  0

  Ei isi fac datoria, anuntand care este limita… Eu ma intreb daca au luat in calcul si faptul ca multi copii de zece ani sunt mai grei decat mine, din cauza alimentatiei si a statului degeaba, cu ochii in monitor. Sau aia nu trec prin parculet?

  0
  (Visited 32 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Asta vreau sa subliniez, limita de 13 ani nu e pentru zilele noastre. Copiii la acesta varsta sunt mult dezvoltati fizic, in primul rand.

  0
  (Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *