#2 Jurnal de vacanţă – Costineşti 2013

images
După o zi obositoare de condus, de plajă şi ceva bălăceală în apa puţin tulbure a Mării Negre, am adormit buşteam pe la orele 22:00. M-am trezit dimineaţă pe la 08:00, odihnit şi cu chef de viaţă, dornic să continui concediul pe litoralul românesc.

După micul dejun, servit în cameră şi pregătit cu atenţie de soţia mea, am purces către plajă. Pe drum am cumpărat o umbrelă de plajă să nu ne bată soarele în cap, atâta doar că azi n-am folosit-o, vremea fiind mai mult înnorată, ba mai mult acum plouă cu găleata. Am găsit un loc aproape de apă, aşa cum îi place copilului, şi ne-am pus pe brozat şi pe simţit briza şi vraja mării. În toiul relaxării vine unul, mai mult negru decât blond, şi ne înştiinţează, verbal, cum că Apele Române nu permit şederea la mai puţin de 5 metri de apa mării fără şezlong. În caz că NU AVEM PLĂTIT un şezlog trebuie să părăsim imediata vecinătate a apei (sau, să plătim contravaloarea unuia şi Apele Române permit chiar şederea la 5 metri sub nivelul mării) şi dacă vrem putem face plajă mai departe, doar pe nisip. Păi aşa, în condiţiile astea, o găleată de nisip găseam şi acasă şi mă aşezam în faţa blocului. Dar eu vreau să mă bronzez lângă mare bre, tu eşti deja bronzat, aşa te-a făcut mă-ta, dar eu îs mai blond, mult mai blond decât tine. Nu m-am certat, dar nici de prost nu m-a luat. N-a văzut el 20 de lei de la mine ( atât e preţul şezlongului) cum n-am văzut eu premiul de la loto. Am plecat ceva mai încolo, ba chiar mai aproape de apă şi a fost super. Copilul s-a jucat, iar noi, adulţii, ne-am bronzat.

Eu, dac-aş fi pentru o zi preşedinte, vorba cântecului, dacă aş avea o putere miraculoasă, din aia în care cred pupăcioşii de icoane, aş interzice fumatul pe plajă. Fără supărare, dar cu vorba bună nu se poate, de bunul simţ nu are rost să mai aducem vorba, deci a rămas impunerea. Aş aplica o amendă de 100 milioane lei vechi pentru cine e prins că fumează pe plajă, sau dacă n-are bani, face 6 luni pârnaie cu execuţie. Fără recurs, contestaţie sau alte ocolişuri. 1-2-3-10 din aştia sigur o să fie prinşi şi să vedem atunci câţi vor mai avea curajul să vină cu ţigările în buzunare pe plajă, darămite să le şi aprindă.

În două ore cât am stat pe plajă, de la puţinii oameni din jurul meu, puteam colecta chiştoace care nu încăpeau toate în doza de bere ce tocmai o terminasem. Toate aceste chiştoace au ajuns îngropate discret în startul superficial al nisipului. Şi asta pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp în numai două ore. Imaginaţi-vă cum e pe toată plaja într-o zi întreagă. De fapt nu trebuie să vă imaginaţi, pur şi simplu mergeţi până la plajă şi vă convingeţi.

Nu m-am mai fript cu hamsii, ca în postarea anterioară, de data asta am luat o pizza XXL la 30 de lei din care am mâncat toţi pe săturate. Copilul şi mama lui au adormit, iar eu scriu această postare şi ascult ploaia care se pare că îi place aici şi nu vrea să mai plece. După amiaza aceasta, dacă se opreşte ploaia, e rezervată plimbării şi vizitării staţiunii, că de plajă nu poate fi vorba. Să vedem ce mai descoperim.

Ne auzim şi mâine pe aceleaşi frecvenţe şi din aceeaşi locaţie. Pa pa!

(Visited 116 times, 1 visits today)

4 thoughts on “#2 Jurnal de vacanţă – Costineşti 2013

 1. 0
  0

  Vezi ce dragute sunt Apele Romane, permit ingroparea la mai putin de 5 metrii de apa a chistoacelor fara nici o taxa!:))
  Daca treci de primele trei zile de sedere pe litoral devii masochist si o sa inceapa sa-ti placa.
  Iti recomand o plimbare la Mangalia, sigur va veti simti bine in portul turistic.

  0
  (Visited 116 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Totul e permis atat timp cat scoti bani. 🙂
  Multumesc de recomandare.

  0
  (Visited 116 times, 1 visits today)
 3. 0
  0

  Superb, deci nu ai de ales, ori iei sezlong (care e mai scump decat la vecinii croati), ori dispari, mama ta de nespalat.

  Am stat pe buza marii si chiar langa sezlong, daca am dorit, fara sa ne spuna nimeni nimic. Daca nu am chef sa dau 4 euro pe un rahat de scaun, nu-i dau.

  Uff .. vorba Adelinei, pana la urma va incepe sa-ti placa 😀

  0
  (Visited 116 times, 1 visits today)
 4. 0
  0

  Sa zicem ca poate as fi dat 20 lei pe un scaun de plastic, dar felul cum a pus problema, sau cum se pune in general in Romania, ma lasa fara cuvinte si cu un sentiment de ura.

  0
  (Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *